Overheid gaat zelf topwiet medicinale cannabis kweken

Beste wiet forum Lounge. Deel je video's hier, het kan van alles zijn. Grow of coffeeshop guides, vlogs, grappige filmpjes of nieuwsberichten. Je favoriete muziek of films terwijl je stoned bent. Het kan hier allemaal!
Plaats reactie
TopWietForum
Site Admin
Berichten: 38
Lid geworden op: zo feb 03, 2019 7:26 pm

Overheid gaat zelf topwiet medicinale cannabis kweken

Bericht door TopWietForum » vr feb 15, 2019 6:02 pm

Meerderheidspartijen CD&V, Open Vld en MR willen een agentschap oprichten dat toeziet op de teelt van cannabis voor wetenschappelijke en medicinale doeleinden. Dat agentschap kan vergunningen verstrekken aan telers en kan het monopolie behouden op in- en uitvoer.

Dat melden CD&V-Kamerleden Els Van Hoof en Raf Terwingen, die bij de indieners zijn. “Voor sommige patiëntengroepen voor wie geen ander medicijn helpt, zoals MS of ALS, is gebleken dat CBD-olie de pijn en spasmen wezenlijk kan verlichten”, zegt Van Hoof. “Maar voor we kunnen overgaan tot meer onderzoek over en uiteindelijk het verstrekken van medicinale cannabis, is er een regeringsbureau nodig dat toeziet op de veilige productie van gestandaardiseerde en gecontroleerde medicinale cannabis. Dat beogen we dan ook met dit wetsvoorstel.”
Monopolie

Het VN-verdrag inzake verdovende middelen schrijft voor dat cannabis enkel en alleen verstrekt kan worden om medicinale doeleinden onder strikte overheidscontrole in de vorm van een regeringsagentschap. Dat agentschap moet de gronden vergunnen waarop de cannabisplant verbouwd mag worden, een vergunning verstrekken aan de telers, de volledige cannabisoogst beheren en een monopolie behouden op de invoer en uitvoer van de cannabis.
Verhoogde eetlust

“Op die manier kan verzekerd worden dat er sprake is van veilige productie van erkende en gecontroleerde geneesmiddelen. Met als uiteindelijk doel het verlichten van pijn bij mensen voor wie geen andere medicijnen werken”, aldus Van Hoof. Het gaat bijvoorbeeld over ziekten die gekenmerkt worden door ernstige spasmen. “Onderzoek toont aan dat het therapeutisch gebruik van cannabinoïden zorgt voor een cruciale symptoomverlichting bij ernstige spiersamentrekkingen en ook de ziekteprogressie kan vertragen. Medicijnen op basis van cannabinoïden verlichten de pijn, zorgen voor meer slaapcomfort, een verhoogde eetlust en een verhoging van de algemene levenskwaliteit.”
Afbeelding

stoned3
Berichten: 8
Lid geworden op: di apr 16, 2019 9:10 am

Re: Overheid gaat zelf topwiet medicinale cannabis kweken

Bericht door stoned3 » di apr 16, 2019 10:30 am

Moeten we daar nou blij mee zijn? Als medisch gebruiker ben je er mooi klaar mee als je de juiste soortjes niet ken kopen!!! :o😠😠😠

Barrygaife
Berichten: 10
Lid geworden op: ma jul 01, 2019 7:33 am

Overheid gaat zelf topwiet medicinale cannabis kweken

Bericht door Barrygaife » do jul 11, 2019 12:35 am

Ik mis volgens mij iets.....

Het moois van 2015 mag wel weer even geГ«taleerd worden
zelf alleen geen tijd om te organisaren

Plaats reactie